Le "cru du sel" uit "Millac" zoutvlakte. De historische "Baai van Bretagne ". Precies aan de poorten van Bourgneuf in Retz, strekt het water als een mozaïek zich uit tot aan de horizon. Bekend als "Marais Breton" is hij een getuige van de zoutwinning uit het verleden.

'Van de 12e tot 16e eeuw groeien de  franse stad Bourgneuf en Retz en de  Nederlandse stad Steenbergen uit tot een handelsstad door  middel van zout-export in heel Europa'.

Steenbergen en Bourgneuf
een "
zoete en zout verhaal"

Het is in het hart van deze bevoorrechte streek dat Nathalie en Emmanuel, sinds 8 jaar met expertise en
passie het vergeten zout uit "Bourgneuf"  herintroduceren.
De "nacre de sel" van Les Salines De Millac gebruikt in bekende franse restaurants is zelfde aanbevolen door Gérard Vives, talentvol restaurateur en kruidenspecialist.

Nathalie en Emmanuel, besteden veel zorg aan hun creatieve verschillende zout rassen, uitsluitend uit hun productie.
délices de France importeert hun unieke gastronomische complete aanbod.

délices de France is de officiële Nederlandse importeur van "Salines de Millac" producten.

Voor alle zakelijke informatie/bestelling : info@delicesdefrance.nl

!

"Nacre de sel" nature

Gewicht: kg
!

"Nacre de sel" zout natuur

Ref écluse

Netto gewicht: 80Gr

 

Zout uit Millac , de eerste die zich “cru” zout mag noemen.

Gebruikt in franse sterren restaurants.
Ambachtelijk met de hand geoogste productie, oorspronkelijk uit Bourgneuf.
Te gebruiken als “final touch” op gerechten!

Crème de la Crème

"Sel fin" poivre noir de Kampot

Gewicht: kg
!

 Fijne Zout met zwart peper uit Kampot 

Ref avocette

Netto gewicht: 80Gr

 

Zout uit Millac , de eerste die zich “cru” zout mag noemen.

Gebruikt in franse sterren restaurants.
Ambachtelijk met de hand geoogste productie, oorspronkelijk uit Bourgneuf.
Te gebruiken als “final touch” op gerechten!

"Nacre de sel" avec Piments assortis

Gewicht: kg
!

"Nacre de sel" zout met diverse pimenten

Ref saline

Netto gewicht: 80Gr

 

Zout uit Millac , de eerste die zich “cru” zout mag noemen.

Gebruikt in franse sterren restaurants.
Ambachtelijk met de hand geoogste productie, oorspronkelijk uit Bourgneuf.
Te gebruiken als “final touch” op gerechten!

Crème de la Crème

"Sel fin" au Garam Masala

Gewicht: kg
!

Fijne zout met Garam Masala

Ref aigrette

Netto gewicht: 80Gr

 

Zout uit Millac , de eerste die zich “cru” zout mag noemen.

Gebruikt in franse sterren restaurants.
Ambachtelijk met de hand geoogste productie, oorspronkelijk uit Bourgneuf.
Te gebruiken als “final touch” op gerechten!

"Sel fin" epices & herbes pour poissons

Gewicht: kg
!

Fijne zout kruiden & specerijen voor vis

Ref héron

Netto gewicht: 80Gr

 

Zout uit Millac , de eerste die zich “cru” zout mag noemen.

Gebruikt in franse sterren restaurants.
Ambachtelijk met de hand geoogste productie, oorspronkelijk uit Bourgneuf.
Te
gebruiken als “final touch” op  vis gerechten!

"Nacre de sel" epices & herbes pour volailles

Gewicht: kg
!

"Nacre de sel" zout kruiden & specerijen voor gevogelte 

Ref mulon

Netto gewicht: 80Gr

 

Zout uit Millac , de eerste die zich “cru” zout mag noemen.

Gebruikt in franse sterren restaurants.
Ambachtelijk met de hand geoogste productie, oorspronkelijk uit Bourgneuf.
Te gebruiken als “final touch” op gerechten!

Crème de la Crème

"Fleur de sel" nature

Gewicht: kg
!

"Fleur de sel" natuur

Ref oeillet

Netto gewicht: 80Gr

 

Zout uit Millac , de eerste die zich “cru” zout mag noemen.

Gebruikt in franse sterren restaurants.
Ambachtelijk met de hand geoogste productie, oorspronkelijk uit Bourgneuf.
Te gebruiken als “final touch” op gerechten!

Crème de la Crème 

Yoghurt pot "Fleur de Sel "

Gewicht: kg
!

"Fleur de sel" zout natuur

Ref salorge

Netto gewicht: 100 Gr

 

Zout uit Millac , de eerste die zich “cru” zout mag noemen.

Gebruikt in franse sterren restaurants.
Ambachtelijk met de hand geoogste productie, oorspronkelijk uit Bourgneuf.
Te gebruiken als “final touch” op gerechten!

Crème de la Crème

coffret assortiment x2

Gewicht: kg
!

Kado doos met:

1 pot "nacre de sel"

1 pot "fleur de sel" natuur.

Ref coffret 2

Netto gewicht 2x 80Gr

Zout uit Millac , de eerste die zich “cru” zout mag noemen.

Gebruikt in franse sterren restaurants.
Ambachtelijk met de hand geoogste productie, oorspronkelijk uit Bourgneuf.
Te gebruiken als “final touch” op gerechten!

Crème de la Crème

coffret assortiment x6

Gewicht: kg
!

Kado doos met:

1 pot "nacre de sel" natuur.

1 pot "nacre de sel"

1 pot "fleur de sel" natuur.

-1 pot "fleur de sel" pasta, vlees, risotto...

- 1 pot "sel fin"

1 pot "sel fin"fijne zout met peper uit Kampot

Ref coffret 6

Crème de la Crème

"Fleur de sel"

Gewicht: kg
!

3 "fleur de sel"strooi dozen:

  - 1 pot "fleur de sel" natuur.

- 1 pot "fleur de sel" voor pasta, risotto met "Saffraan".

- 1 pot "fleur de sel" voor vlees.

Zout uit Millac , de eerste die zich “cru” zout mag noemen.

Gebruikt in franse sterren restaurants.
Ambachtelijk met de hand geoogste productie, oorspronkelijk uit Bourgneuf.
Te gebruiken als “final touch” op gerechten!

"Fleur de sel"

Gewicht: kg
!

2 "fleur de sel" strooi dozen:

- 1 pot "fleur de sel" voor pasta, risotto met "Saffraan".

- 1 pot "fleur de sel" voor vlees

Zout uit Millac , de eerste die  zich “cru” zout mag noemen.

Gebruikt in franse sterren restaurants.
Ambachtelijk met de hand geoogste productie, oorspronkelijk uit Bourgneuf.
Te gebruiken als “final touch” op gerechten!

Sel fin aux epices et herbes pour Poissons

Gewicht: kg
!

Fijn zout met kruiden voor vis en zeevruchten

1 tube van glas“ fijn zout”.

 

Zout uit Millac , de eerste die zich “cru” zout mag noemen.

Gebruikt in franse sterren restaurants.
Ambachtelijk met de hand geoogste productie, oorspronkelijk uit Bourgneuf.
Te gebruiken als “final touch” op gerechten!

Sel fin au Garam Masala

Gewicht: kg
!

Fijn zout met Garam Masala*

1 tube van glas“ fijn zout”.

 

Zout uit Millac , de eerste die zich “cru” zout mag noemen.

Gebruikt in franse sterren restaurants.
Ambachtelijk met de hand geoogste productie, oorspronkelijk uit Bourgneuf.
Te gebruiken als “final touch” op gerechten!

Garam Masala* is een geroosterd mengsel van specerijen. Het recept is afkomstig uit India. De bereidingswijze verschilt sterk van streek tot streek. Het is een ingrediënt in veel Indiase gerechten zoals Tandoori. Het wordt vaak als laatste toegevoegd tijdens het koken zodat de geur en smaak behouden blijft. bron: Wikipedia

Sel au poivre noir de Kampot

Gewicht: kg
!

Fijn zout met peper uit Kampot

1x - tube van glas“ fijn “Cru zout”.

Zout uit Millac , de eerste die zich “cru” zout mag noemen.

Gebruikt in franse sterren restaurants.
Ambachtelijk met de hand geoogste productie, oorspronkelijk uit Bourgneuf.
Te gebruiken als “final touch” op gerechten!