Biologische olijfolie

!

Huile d'olives

Exclusieve biologische "AOP" olijfolie.

 500 ml

 Proeverij

Net als voor de grote wijnen, wordt het proeven van olijfolie volgens de regels van de kunst gedaan, en dat vindt plaats op een rustige manier, in een ruimte met behulp van een blauw getint glas met en afgeronde vorm.We beperken ons hier tot de "olie in de mond" beginners of andere kenners.

 

Olijfolie is een specerij, maar moet zoals elk uitzonderlijk product, dat zich onderscheidt door een AOC, worden geproefd.

Al uw zintuigen worden wakker! Proeven vereist enige reflectie. Het moet geplaats worden op een neutrale, geurloze plek. Hierna wordt er een bakje gebruikt voor het ontcijferen van de geuren en smaken van olijfolie.

Al vanaf de eerste reuk, brengt olijfolie Castelas u in onze boomgaarden: ze voelt het gefluister van de bladeren in de bomen, het frisse gras en de fruitige groene olijven, typisch voor een ollijfolie dat bestaat uit vers geplukte olijven.

 

Op het gehemelte is het genoeg om een beetje lucht in te ademen net als bij wijn, om de verse en intense smaken van olijven te ontdekken die zich ontwikkellen tot prachtige noten

van rauwe artisjok, van zoete amandel. De finale eindigt met fijne gevoelens die door aroma's van peper en een vleugje frisheid die levendigheid krijgen. Alles is harmonieus en verfijnd

. Een traktatie voor de smaakpupillen!

Biologische "AOP" olijf olie.