_dsc4941

Hier vindt u overheerlijke vis, schelpen en zee-vruchten rillettes, voor bijna alle smaken.

 La Paimpolaise Conserverie is blij om een nieuwe reeks van overheerlijke vis en zeevruchten rillettes in te voeren.

Dit is het resultaat van vier jaar recept ontwikkeling in hun eigen Bretonse keukens.
Hun doel is om u een brede selectie van lokale vis en schelpdieren te herontdekken door toevoeging van een snufje aan de traditionele recepten te geven, het aanbieden van nieuwe combinaties en de herintroductie van een aantal vergeten favorieten.

Het familiebedrijf is gelegen in de kleine vissershaven van Paimpol, in het noorden van Bretagne. De bron van de meest verselokale producten, het verbeteren van de natuurlijke smaken met verrukkelijke recepten. 

Er gaat niets kunstmatig in hun producten en ze streven naar het behoud van lokale culinaire tradities. (organisch)

Vissen, en zee vruchten rillettes.

Gevangen of geplukt in de Noordzee en de Atlantische oceaan. Bijna allemaal in de baai van St Brieuc.

Alleen met natuurlijke producten zonder toevoegingen of conserveringsmiddelen.

Serveer de rillettes direct in hun glazen presentatie. De recepten zullen beter worden gewaardeerd op de verse of gegrildetraditionele stokbrood van graan of boekweitmeel maar gaat ook makkelijk op een toastje bij de aperitief met een lekkere droge witte wijn.

Wilt u de authentieke terroir smaak houden kies dan met een goede Muscadet-Sèvre et Maine.

délices de France is de officiële Nederlandse importeur van "la Paimpolaise" producten.

Rillettes de maquereaux (aux algues et curry)

    Levertijd:15-45 days
  • Beschrijving
  • Meer details

Rillettes van makreel.

(met zeewier en curry)

Netto gewicht 80 gram

Proef de natuur!

Te gebruiken als aperitief op toastje. 

Oorsprong
De makreel, met iriserende flanken en een zilverwitte buik, herkent men aan zijn glad en schaalloze huid. Het beweegt offshore en wordt voornamelijk gevangen in het voorjaar en de zomer. Hij zwemt naar de oppervlakte en de visser vangen hem met lijnen, netten of in de sleepnetten. Hij is te vinden in het Engels Kanaal, de Middellandse Zee en Atlantische Oceaan. Beschouwd als een van de mooiste blauwe vis, heeft hij ook een delicate vlees.
 Ze zwemmen in grote groepen in de buurt van het oppervlak en voeden ze zich met kleine vissen en schaaldieren.

Voordelen
Dit is een van rijkste  vis aan omega-3, waarvan de voordelen worden overal erkend. Zeer voedzaam, bied hij een goede hoeveelheid vitamine D en B-complex, en een aantal mineralen zoals selenium, ijzer en jodium.

Proeverij
Makreel en rillettes ... een lange verhaal!
Gekookt  met zeewier en curry.

Ingrediënten
Makreel 50%, crème fraiche, zout, zeewier (agar agar en Dulse), peterselie, kerrie, kruiden en peper.

Rillettes de lieu jaune (à l'andouille de Guéméné)

    Levertijd:15-45 days
  • Beschrijving
  • Meer details

Rillettes van Pollak, ook bekend als witte koolvis.

(met worst uit Guéméné)

Netto gewicht 80 gram

Proef de terroir!

Te gebruiken als aperitief op toastje.

Oorsprong
Van de familie "Gadidae" de pollak, woont in de buurt van rotsen. Hij houdt van het vrij koude water. Daarom vindt je hem in de Bretons wateren bij de Noord-Atlantische Oceaan en in het Engelse Kanaal. Ze verzamelen aan het punt van rotsen om ansjovis te jagen.
Met zijn delicate vlees, onderscheidt hij zich van zijn neef, de zwarte koolvis.

 

Voordelen
Het vlees van koolvis is mager, rijk aan fosfor en eiwit wat nodig is voor de groei en de celvernieuwing.

 

Proeverij
Een fijne combinatie van het delicate vlees van koolvis met Andouille uit Guémené. Recept voor verfijnde smaken, deze voegt een rokerige nota, met smaken van Bretagne.

 

Ingrediënten:

Pollack (50%), Andouille Guéméné (5%), room, zout, peterselie, zeewier (agar agar en zeesla), peper.

Rillettes de St Jacques au lard fumé.

    Levertijd:15-45 days
  • Beschrijving
  • Meer details

Rillettes van sint jakobsschelp.

(met steenbolk en gerookt spek)

Netto gewicht 80 gram

Proef de terroir!

 

################

Oorsprong
Deze schelp, die de naam "St Jacobs" heeft geërft van de pelgrims, is een symbool dat als herkenningsteken op de mantel/hoed werd gedragen.
De "Pecten maximus", die wordt beschouwd als de ware schelp van de St Jacobs pelgrims, woont in de Noord-Atlantische Oceaan. Hermafrodiet weekdieren familie, zij voedt zich met végétale plankton waar de visserij overvloedig in Bretagne is.
Meestal eten we het witte gedeelte, dat blijkt  de spier te zijn.

Voordelen
Een zeer laag caloriegehalte, de lage vetten die ze bevatten zijn grotendeels samengesteld uit Omega 3, uitstekende bron van vitaminen en mineralen. Het heeft alles van een  "gezond" levensmiddel.

Proeverij
De "Pecten Maximus" gevangen in de baai van St Brieuc, is verstoken van het koraal (genitale klier die verschijnt voor het broedseizoen). Op een licht zoete smaak, wordt gekookt met een "tip" van spek, dat geeft het een vleugje originaliteit, maar respecteert zijn authentieke smaak.

Serveer gekoeld, tussen 6 ° en 12 °C
Bijpassende wijnen: muscadet de Sèvre et Maine, gewurztraminer, Sylvaner, somige Ventoux Blanc, Bordeaux Blanc     

 Ingrediënten:
St Jacob vruchtvlees 25% tacaud 25%, spek 2,5%, creme fraiche,  uien, olijfolie, zout van Millac, zeewier (agar agar)
 * Pecten maximus oorsprong Frankrijk

Rillettes de bulots et daurade grises aux petits oignons

    Levertijd:15-45 days
  • Beschrijving
  • Meer details
################

Oorsprong
Gevangen in een schelp val, op het noordzee kust en de Atlantische Oceaan, De schelp van de wulk, geel of bruin, heeft de vorm spiraal. Wulk woont begraven in zandige bodems en modder tot 200 meter diep. Geleid door zijn gevoel van geur, de wulk zich voedt met krabben, wormen en schelpdieren.

Voordelen
Zoals alle schelpdieren, wulken zijn erg dun en bevat weinig vet.
 Ze zijn rijk aan proteïne, ijzer, magnesium, fosfor, calcium en vitamine B-groep.
Ze bevatten slechts 2,5% vet.


Proeverij
"Het zee buikpotige" die niet een eenparigheid van stemmen heeft, we hebben veel ... planten, zeewier, zilveruitjes ... om een leuke spannende  fantasie voor  uw mond
te verheffen.
Serveer gekoeld, tussen 6 ° en 12 °C
Bijpassende wijnen: muscadet de Sèvre et Maine, gewurztraminer, Sylvaner, somige Ventoux Blanc, Bordeaux Blanc 
   
Ingrediënten
 wulken 28%, zeebrasem 22%, 6% ui, room, azijn, zeezout, peper, zeewier (agar-agar, wakame), koriander, tijm, laurier.

Rillettes de berniques au whisky avec rouget barbet

    Levertijd:15-45 days
  • Beschrijving
  • Meer details

Rillettes van gewone schaalhoren.

(met rode mul en whisky)

Heerlijke typisch Keltisch pastei.

Netto gewicht 80 gram

Proef de traditie!

Oorsprong
De Berniques is de Bretonse vertaling van de term "Brennig,
De gewone schaalhoren* kegelvormige “Chinese hoed je" wemelt op de rotsachtige Bretonse kust bij laag tij. Deze heeft een "voet" die hem toelaat om s' nachts te reizen ', om algen en andere eetbare stofdeeltjes te "grazen". Op zon manier gaat hij naar huis zonder het ooit zijn weg kwijt te raken.
*Ook genoemd:  puntkokkel, napslak (Patella vulgata)

Voordelen
Zoals alle schelpdieren, de schaalhoren  zijn vetarm (weinig lipiden), maar wel  rijk aan proteïnen,  ijzer,  fosfor,  magnesium,  calcium,  natrium en vitaminen.

Proeverij
Geen behoefte om een boete te jager om een schaalhoorn te vangen sinds die overvloeden op de Bretonse stranden... Dit weekdier heeft stevig vlees, om het vruchtvlees te verzachten die moeten eerst worden geslagen. Word gegrild geserveerd als ragout of voor de avonturiers rauwe op het strand!
De schalhoren en rode mul worden gemengde met een  "10 jaar oud" Bretonse veenachtige Whisky, en daarna gekruid door redelijke dominant knoflook . Een van onze des te meer "gemerkt" smaak in de mond.
Serveer gekoeld, tussen 6 ° en 12 °C
Bijpassende wijnen: muscadet de Sèvre et Maine, gewurztraminer, Sylvaner, somige Ventoux Blanc, Bordeaux Blanc...     

Ingrediënten
Vlees schaalhoren 17%, rode mul 33%, whisky 1,1%, creme fraiche, knoflook, boter, zout, peterselie, olijfolie, zeewier (wakamé en agar agar), peper.

Rillettes d'ormeaux et tacaud

    Levertijd:15-45 days
  • Beschrijving
  • Meer details

Rillettes van zeeoren schelp en steenbolk

Netto gewicht 80 gram

Proef  "la crème de la crème!

De koning van schelpen, zeldzame en beschermde,

maar wel duurzame geplukt!

Bizonderheden:
Emblematische schelp van de Bretonse kust, Abalone, ontwikkelt slechts op een bepaald type van rotsen. Het is een weekdier, waarvan buikpotige schelp heeft de vorm van een oor, vandaar de naam "Abalone".

Het is een doorboord door  rij van kleine gaatjes en de binnenkant is bekleed met een zeer mooie gekleurde parel. De voet, is het eetbare gedeelte van dit weekdier. Zijn stevige en compacte vlees, is erg lekker!

Voordelen
De abalone heeft een low-calorie-en verzadigde vetten terwijl ze een uitstekende bron van eiwitten en vetzuren, omega-3.

Proeverij
We slagen erin om zijn unieke smaak te verheffen in het koken zoals gebruikelijk in Bretagne, met gouden boter gezouten met een vleugje knoflook en peterselie.

Serveer gekoeld, tussen 6 ° en 12 °C
Bijpassende wijnen: muscadet de Sèvre et Maine, gewurztraminer, Sylvaner, somige Ventoux Blanc, Bordeaux Blanc     

Ingrediënten:

Vruchtvlees van abalone (25%), steenbolk (25%), room, boter, knoflook, zout, olijfolie, peterselie, brandewijn, cider, zeewier (agar agar en zeesla), peper .

Rillettes de sardines aux tomates confites

    Levertijd:15-45 days
  • Beschrijving
  • Meer details

Rillettes van sardines.

(met gekonfijte tomaten)

Netto gewicht 80 gram

Proef de natuur!

Oorsprong
Met haar blauw-groene rug en zilverkleurige buik met dit kleine vis, buurman van de haring, bereikt zijn volle groei tussen maart en augustus. Sardines beweegen in groepen, vaak indrukwekkend groot. Zij bewonen de zeeën van gematigde Noord-Atlantische Oceaan, Middellandse Zee en de Golf van Biskaje.

Voordelen
Met zijn half-vet vlees, sardines heeft een matige calorie-inname. Iets meer dan de helft van deze vetten zijn onverzadigde vetzuren, zoals Omega 3. De sardine is door zijn hoge fosfor en kalkgehalte heel goed voor het skelet . Het biedt ook vitaminen en magnesium aan.

Proeverij
Er zijn verschillende variëteiten van sardines, herkenbaar door hun omvang. hier wordt gebruikt de "grote uit Bretagne" (tussen 20 en 25 cm genoemd "pilchard") die zich gemakkelijk leent aan de voorbereiding zowel gevuld als filets.
Deze wordt als filet gekookt, met tomaten en kruiden. Een duidelijke smaak die brengt een zomerse frisheid.

Serveer gekoeld, tussen 6 ° en 12 °C
Bijpassende wijnen: Châteauneuf-du-Pape Blanc, Chablis Premier Cru Blanc, 
Chassagne-montrachet Blanc, Puligny-montrachet Blanc, Meursault Blanc, Bandol Blanc,  Bellet Blanc, Bourgogne Blanc.

Ingrediënten
Filets van sardines 32%, tomaten 32%, room, tomatenpuree, zout, basilicum, kruiden, zeewier (wakamé en agar agar), peper, tijm, olijfolie, knoflook.

Rillettes de langoustine et aiglefin

    Levertijd:15-45 days
  • Beschrijving
  • Meer details

Rillettes van langoustine en schelvis

Netto gewicht 80 gram

Proef de natuur!

Oorsprong
Ook wel de "Demoiselles" Guilvinec, kreeften gevangen in het noordoosten van de Atlantische Oceaan, leven in zand-modderige fondsen. Sedentaire, laat ze na hun holen bij weinig licht te voeden met planten en dieren zoals zee-egels, schelpdieren of zee wormen,

Voordelen
Garnalen zijn erg dun en dus een slechte lipide calorieën. Echter, de romiger gedeelt van de hoofd is hoog in lage cholesterol.

Proeverij
De garnalen bevatten een fijn, stevig vlees met een fijne geur. ze worden gekookt met het behoud van de zoetheid, terwijl een lichte hint van anijs is toegevoegd.

Ingrediënten
Langoustines (29%), schelvis (29%), room, olijfolie, zout, azijn, zeewier (agar agar en Dulse), kruiden, peper.

Rillettes de seiche à la tomate et au safran

    Levertijd:15-45 days
  • Beschrijving
  • Meer details

Rillettes van zeekat (Sepia officinalis).

(met tomaat en safran) 

Netto gewicht 80 gram

Proef de natuur!

 

Oorsprong:
De zeekat, inktvis buurman, is geen vis, maar een weekdier behorende tot de klasse van koppotigen. In Bretagne, is het ook wel de “morgate” genoemd. Hij word gevist voor de kust, maar let op, de inktvis treed zich niet gemakkelijk af. Zijn wapen: met een gitzwarte inkt blind zijn vijanden en dus hang het lek. Zijn nabootsing maakt het mogelijk om zich te mengen met de omgeving, zeewier, rotsen of lichte zandduidelijk.

 Voordelen:
Bevat minder jodium dan schelpdieren, de zeekat is een weekdier dat is nutritioneel interessante. Laag in calorieën (ongeveer 90 kcal per 100 gram), is het bijzonder rijk aan eiwitten en is een uitstekende bron van coper, selenium en vitamine B12.

 Proeverij:
Op de planken wordt u aangeboden de mantel, algemeen bekend als inktvis. In restauratie, wordt het vaak genoemd encornet. devoorbereiding van de schotel wordt met tomaten confit goed aan de smaak gebracht, en met chili die geeft hem wat pit.

Ingrediënten:
 zeekat 30%, 6% tomaat, saffraan 0,006% crème, steenbolk, knoflook, zout, olijf-olie, cider brandy, basilicum (zeewier, agar-agar, Dulse, nori, sla) , en chili peper.  

Rillettes de foie de lotte au lard fumé

    Levertijd:15-45 days
  • Beschrijving
  • Meer details

Rillettes van zeeduivel lever.

(met gerookt spek)

Netto gewicht 80 gram

Proef de terroir!

Oorsprong
Zeeduivels leven op de bodem van de Atlantische Oceaan en voedt zich met zeesterren, schaaldieren en vissen divers. De vis is zo lelijk dathij als bijnaam "de pad "wordt genoemd. En toch, ondanks het feit dat deze vis zo lelijk is hij minstens zo lekker.
Zeeduivel lever heeft een belangrijke en een zeer fijne roze kleur die de uitstraling en textuur van foie gras heeft.

Samen met een lichte smaak van jodium, maakt dat deze vis erg lekker is. 

Voordelen
Van nature rijk aan Omega 3

Proeverij
De gladheid en de fijnheid van de structuur is dicht bij de foie gras. Een boeket die doet denken aan sardines met een tintje over de aanhoudende jodium. Ze worden vers gegeten en kunnen op verschillende manieren worden genuttigd, bijvoorbeeld: op gegrild brood, met een paar druppels citroen en fleur de sel.

Serveer gekoeld, tussen 6 ° en 12 ° C.

Ingrediënten
Zeeduivel lever 94%, 4% gerookt spek, zout, peper, zeewier (agar agar).

Rillettes de daurade grise au gingembre

    Levertijd:15-45 days
  • Beschrijving
  • Meer details

grijze zeebrasem

Rillettes van grijze zeebrasem

(met gember)

Netto gewicht 80 gram

Proef de natuur!

Oorsprong
De grijse zeebrasem glinsterend zilverblauw kleur met een ovaal lichaam en afgeplatte flanken is een vis uit de kustwateren. Deze kan tot een gewicht van 8kg. S’nacht gaan de vissen verzamelen, en jagen op kleine vissen zoals sardines, ansjovis, sprot ... en zelfs de schelpen, want deze heeft sterke tanden.

Voordelen
Bijzonder magere vis, met slecht 1 g vet per 100 gram. Rijk aan eiwitten, magnesium, ijzer, fosfor, calcium en vitamines.

Proeverij
Deze kleine vis gevangen in overvloed en gewaardeerd door zijn originele smaak
Bij het koken deze is versierd met een vleugje peper en zeldzame exotische verse gember peper uit Guinee wat brengt een evenwichtige afverking.

Ingrediënten:
Zeebrasem 50%, 2,5% gember, room, zout, zeewier (agar agar en Dulse), korrels van het paradijs.

 

Rillettes de couteaux persillés a l'eau de vie

    Levertijd:15-45 days
  • Beschrijving
  • Meer details

Rillettes van mesheften

(met peterselie en cider brandy )

Netto gewicht 80 gram

Proef de terroir!

 

Oorsprong
Mesheffen vangen is een van de leukste plukwerkjes. Een echt  kinderspel ...
Geplukte bij eb, met een beetje grof zout, tweekleppige weekdieren, langwerpige schelp, woont verticaal begraven in zandstranden. Het omvat, als het nog leefde, beide partijen zijn toegetreden, en trekt hij het water door te filteren om te voeden.
Iedereen heeft vast een keer gezien, deze merkwaardige schelp lijkt op een hoorn mes hanvat, zoals ze het vroeger deden.

Voordelen:
Net als elke schelp, de messen zijn zeer dun en bevat weinig vet. Ze zijn rijk aan proteïne, ijzer, magnesium, fosfor, calcium en vitamine B-groep Eten vis is qua voedingswaarde uiteindelijk als een gebaar rijk aan mineralen en vitaminen.


Proeverij:
De zoete smaak en karakteristieke van het mesheften is in het oorspronkelijke recept, benadrukt door de Cider brandy, deze brengt een fruitige noot en originele amplitude in de mond.

Ingrediënten:
22% mesen, brandy cider 1,2%, steenbolk, room, zout, boter, knoflook, peterselie, olijfolie, zeewier (wakame en agar agar), peper.

 

Rillettes de morue fraîche aux amandes de mer grillées

    Levertijd:15-45 days
  • Beschrijving
  • Meer details

Rillettes van verse kabeljauw.

(met gegrilde zeeamandelen)

Netto gewicht 80 gram 

Proef de natuur!

################

Rillettes de pétoncles à la bretonne

    Levertijd:15-45 days
  • Beschrijving
  • Meer details

Rillettes van bonte mantel op zijn Bretonse

Netto gewicht 80 gram 

Proef de traditie!

 

Oorsprong
De bonte kamschelp is een tweekleppige weekdier, waarvan de eetbare delicate vruchtvlees, is eigenlijk de spier. Zij (of hij) is een hermafrodiet: De man is witachtig, terwijl het vrouwtje is oranje achtig. Hij leeft alleen in de Europese wateren en is gebaseerd op zachte bodems (zand, slib) tot 200 m diepte. Net als zijn neef, de sint Jakobsschelp, het wordt geoogst met dreggen en reglementering is nu het onderwerp van deze groot visserij.

Voordelen
De zelfkant is laag in calorieën en zeer rijk aan mineralen.  Bevatten geen vitamine B-groep behalve B12.

Proeverij
Hoewel het kleiner is dan de Sint Jacobschelp, het is uitstekend gebakken. de smaak is versterkt met geroosterde tomaten, gebakken uien en champignons. De peper is vervangen met een beetje kruiden uit Malawi ... een voorgerecht, dat een frisse en originele smaak onthult, aangelengd met een pittige nota .

Ingrediënten:
 Schelp 27% room, anon, champignons, tomaat, ui, knoflook, zout, olijfolie, brandewijn, cider, zeewier, peterselie en peper.

Rillettes de bar sauvage (à la marinière)

    Levertijd:15-45 days
  • Beschrijving
  • Meer details

Rillettes van wilde baars.

(gemarineerd)

Netto gewicht 80 gram

Proef de natuur!

Te gebruiken als aperitief op toastje.

Oorsprong
De bar, gevangen in de noordzeeis dol op rotsachtige en ruige wateren vlak voor de kust. Bijzonder roofdier, levendig, vraatzuchtige, hij jaagt elk levend ding: kleine vissen, garnalen, krabben, schelpen ...

Voordelen
De bar is een bijzonder magere vis, rijk aan eiwitten en vitamine B1, eigenschappen die gunstig zijn voor onze lichaam.

Proeverij
Deze vis, de parel van onze kust, bekend voor zijn fijnheid en de stevigheid van het vlees, blijft een van de meest gewaardeerde vissen voor fijnproevers. Het wordt gekookt als een zeeman en dus zijn de rillettes van grote schoonheid.

Ingrediënten
 wilde baar (50%), room, ui sap, schelpdieren in witte wijn, zout, peper, zeewier (agar agar), peterselie, azijn.

Rillettes van rouget barbet au saumon

    Levertijd:15-45 days
  • Beschrijving
  • Meer details

Rillettes van zeebarbeel en zalm.

ook bekend als rode mul (met zalm)

Het eerste recept van de chef-kok!

Netto gewicht 80 gram

Proef de natuur!

Oorsprong:
De rode mullen leven in groepen in de warme wateren zoals de Atlantische Oceaan.

Hij is te vinden op zandige of rotsachtige bodem met geringe diepte. De naam komt van het feit dat hij heeft een lange baarden aan de onderkaak heeft. De roodachtige kleur onderscheidt hem van andere rassen.

Voordelen:
Brengt een belangrijk bijdrage in  eiwit, spoorelementen en vitamines. De rode mul is een vis genaamd "halfvol". 
Zijn goede vetten kunnen uw eet patroon opnieuw in evenwicht brengen, door het verstrekken van waardevolle onverzadigde vetzuren.
 
Proeverij:
Een pittige smaak, verzacht door de aanwezigheid van wilde zalm, met een subtiel puntje van dragon gevonden in de mond. Een geliefde rillette van kleine en grote.

Ingrediënten:
Rode mul 33%, Zalm 17%, crème fraiche, zout, specerijen, zeewier (agar agar en zeesla),  peper en dragon.

Rillettes d'huitre de Kérarzic

    Levertijd:15-45 days
  • Beschrijving
  • Meer details

Rillettes van oesters

(uit Kérarzic)

Netto gewicht 80 gram

 Proef de terroir!

################
################

coffret metal la Paimpolaise

    Levertijd:15-45 days
  • Beschrijving
Metaal doos met 3 verschillende rillettes van de zee met 3 mooie lepeltjes. 3* 80 Gr netto