"Fleur de sel"

Les Salines de Millac
  • Levertijd:15-45 days
  • Beschrijving
  • Meer details

3 "fleur de sel"strooi dozen:

  - 1 pot "fleur de sel" natuur.

- 1 pot "fleur de sel" voor pasta, risotto met "Saffraan".

- 1 pot "fleur de sel" voor vlees.

Zout uit Millac , de eerste die zich “cru” zout mag noemen.

Gebruikt in franse sterren restaurants.
Ambachtelijk met de hand geoogste productie, oorspronkelijk uit Bourgneuf.
Te gebruiken als “final touch” op gerechten!

Ingrediënten:fleur de sel 92%, kruiden en specerijen 8%

Knoflook, kurkuma, sjalotjes, ui, sinasappel, peterselie, paprika, saffraan.

Quote wikipedia: "Wanneer een bassin met vers zeewater gevuld wordt, duurt het nog lange tijd voordat het water is verdampt en het zout uitkristalliseert. Maar op het water komt een flinterdun vliesje te liggen dat enigszins lijkt op een gistvliesje. Dit is fleur de sel (letterlijk (Frans): zoutbloem). Het vliesje wordt uiterst voorzichtig van het water geschept en verzameld. Dit handwerkje is tijdrovend en per 35 vierkante meter komt er slechts één kilo van vrij. Vandaar dat fleur de sel zo duur is. Fleur de sel wordt "geboren", precies op het kristallisatiepunt. Het is zeer fijn van structuur, bezit een mooi parfum en bevat diverse mineralen".