Huile d'olives

  • Levertijd:1-4 Days
  • Beschrijving
  • Meer details

Exclusieve biologische "AOP" olijfolie.

 500 ml

 Proeverij

Net als voor de grote wijnen, wordt het proeven van olijfolie volgens de regels van de kunst gedaan, en dat vindt plaats op een rustige manier, in een ruimte met behulp van een blauw getint glas met en afgeronde vorm.We beperken ons hier tot de "olie in de mond" beginners of andere kenners.

 

Olijfolie is een specerij, maar moet zoals elk uitzonderlijk product, dat zich onderscheidt door een AOC, worden geproefd.

Al uw zintuigen worden wakker! Proeven vereist enige reflectie. Het moet geplaats worden op een neutrale, geurloze plek. Hierna wordt er een bakje gebruikt voor het ontcijferen van de geuren en smaken van olijfolie.

Al vanaf de eerste reuk, brengt olijfolie Castelas u in onze boomgaarden: ze voelt het gefluister van de bladeren in de bomen, het frisse gras en de fruitige groene olijven, typisch voor een ollijfolie dat bestaat uit vers geplukte olijven.

 

Op het gehemelte is het genoeg om een beetje lucht in te ademen net als bij wijn, om de verse en intense smaken van olijven te ontdekken die zich ontwikkellen tot prachtige noten

van rauwe artisjok, van zoete amandel. De finale eindigt met fijne gevoelens die door aroma's van peper en een vleugje frisheid die levendigheid krijgen. Alles is harmonieus en verfijnd

. Een traktatie voor de smaakpupillen!

Biologische "AOP" olijf olie.

De verschillende soorten olijven

In de Vallei van Baux-de-Provence, hadden onze voorvaderen het geniale idee om verschillende soorten olijven planten. De olijfboom is niet uit zichzelf vruchtbaar. Om de productiviteit te verbeteren moeten de olijven met verschillende soorten worden bestuiverd. We hebben dus een reeks van vier rassen waarmee we de ontwikkeling van de olijfolie rijk en complex maken.

Wij plukken olijven op het rijpste punt na een sensorische analyse. Om een ​​eerste idee te krijgen moeten we onze olijven proeven van de bomen. Bij de molen, rust elk ras in aparte tanks. Er komen heel veel ingediënten kijken bij de bereiding die het een lekkere smaak geeft, het word geproefd en samengesteld wat leid tot een perfecte Castelassiaanse olijfolie.

L'Aglandau

De soort olijf Aglandau is lokaal bekend als Béruguette. Het is kou bestendig en bevind het zich vooral in onze boomgaarden in St Remy de Provence, ten noorden van de Alpilles. Het geeft langwerpige vruchten met vrij stevig vruchtvlees. In Castelas, koesteren we de Béruguette, het geeft onze olijfolie aroma's van rouwe artisjok, wat een verrassende frisheid en houdbaarheid veroorzaakt.

La Salonenque

De familie Salonenque of ‘de plant van Salon’ is zeer aanwezig in onze boomgaarden in Mouriès ofwel Castelas. Het is de ruggengraat van onze productie. Het is bestand tegen kou en droogteen geeft peervormige vrucht met een hobbelig kleurrijk zacht en groen oppervlak dat paars zal kleuren op de vervaldag.

Het heeft water nodig in de zomer om een mollige fruit te ontwerpen. Wanneer dit het geval is, worden de vruchten in september geselecteerd en met de hand geplukt om de beroemde gebroken olijven van de Vallee des Baux de Provence te maken. Als ze dan nog niet goed zijn rijp zijn wachten we tot het einde van oktober en doen de oogst in oliemolen van Castelas. Dit geeft een goudgele kleur, een fruitig zoet en harmonieus evenwicht aan onze olijfolie van Castelas.

Proeverij

Net als voor de grote wijnen, wordt het proeven van olijfolie volgens de regels van de kunst gedaan, en dat vindt plaats op een rustige manier, in een ruimte met behulp van een blauw getint glas met en afgeronde vorm.We beperken ons hier tot de "olie in de mond" beginners of andere kenners.

Olijfolie is een specerij, maar moet zoals elk uitzonderlijk product, dat zich onderscheidt door een AOC, worden geproefd.

Al uw zintuigen worden wakker! Proeven vereist enige reflectie. Het moet geplaats worden op een neutrale, geurloze plek. Hierna wordt er een bakje gebruikt voor het ontcijferen van de geuren en smaken van olijfolie.

Al vanaf de eerste reuk, brengt olijfolie Castelas u in onze boomgaarden: ze voelt het gefluister van de bladeren in de bomen, het frisse gras en de fruitige groene olijven, typisch voor een ollijfolie dat bestaat uit vers geplukte olijven.

Op het gehemelte is het genoeg om een beetje lucht in te ademen net als bij wijn, om de verse en intense smaken van olijven te ontdekken die zich ontwikkellen tot prachtige noten

van rauwe artisjok, van zoete amandel. De finale eindigt met fijne gevoelens die door aroma's van peper en een vleugje frisheid die levendigheid krijgen. Alles is harmonieus en verfijnd. Een traktatie voor de smaakpupillen!

 

De etikettering van olijfolie wordt heel precies geregeld. De tekst op het label geeft een indicatie van de herkomst van de olie en de productie ervan.

Deze informatie is onderworpen aan strikte controle.

Benoeming Olijfolie van de Beschermde Vallee des Baux de Provence

Deze melding garandeert u van de geografische herkomst van de olie. Het betekent dat de olie wordt geproduceerd in de AOP * van de Vallee des Baux de Provence en voldoet aan specifieke kenmerken, die gedefinieerd zijn door het Nationaal Instituut van benamingen van oorsprong of INAO. Onze olijven zijn afkomstig van deze BOB en worden vermalen in de molen van Castelas.

*De beschermde oorsprongsbenaming (afgekort: BOB; Frans: Appellation d'Origine Protégée, (AOP))is een Europese verordening die streekproducten een bescherming biedt tegen namaak.

Het is het origineel zonder aangepaste dingen

Deze verklaring garandeert u op de fysisch-chemische en organoleptische kenmerkenvan het product. Op de fysisch-chemisch gebied, zijn de zuurgraad en peroxide index respectievelijk minder dan 0,8 en 20. Op organoleptisch gebied heeft het geen afwijking(bijvoorbeeld: ranzig, wijnachtig, muf, metallic, bezet).

Koude extractie

Deze referentie geeft een winning van olijfolie bij een temperatuur onder de 27 ° C alleen doormiddel van mechanische werkwijzen.

Voorkom warmte en licht

De olijfolie moet uit de buurt van warmte en licht, en het liefst voor een periode van niet meer dan twee jaar. Het beste is er ook voor te zorgen dat de fles of kan goed afgedicht is omdat de olie andere geuren kan absorberen.

" De superieure olijfolie komt rechtstreeks van de olijven uit de mechanische processen"

Deze uitspraak geeft aan dat kwaliteit van de olie origineel is. Olijfolie Castelas is een puur sap. Er worden geen chemische of raffinage methodes gebruikt bij de productie.