Quand Valentine Cuisine

Escargots de printemps (Bourgogne) 4,5 douzaines (moyens) 300 Gr (1) 8 pers.

Seizoen aanbieding !
  • Levertijd:3-5 Days
  • Beschrijving
  • Meer details
Natuur met zorg

Bourgogneslakken (1) 4,5 dozen 54 stuks

Bourgogne lenteslakken uit Bourgondië (gemid.) 4,5 dozen 300 Gr

Producten van kwaliteit uit de natuurlijke keuken:
- 100% traceerbaar
- Gecertificeerde wilde slakken
- Worden voorbereid in Bretagne
- Lente-slakken
Slakken uit de lente periode:
Ze worden geoogst in de eerste weken nadat ze uit de slaapstand komen, zijn ze bekend onder de kenners die de finesse en smaak van hun vlees waarderen.
Een "high-end" verwerking van de hoogste klasse tegen een scherpe prijs:


Ingrediënten: Bourgogne lenteslakken (Helix pomatia), gefilterd water, wortelen, uien, Guerande zeezout, knoflook, witte wijn, peper, tijm, laurier, peterselie.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Voedingswaarde informatie per 100g
Energie: 89 kcal / 376 kJ
Vet: 1,5 g
waarvan verzadigd: 0,4 g
Koolhydraten: 2,1 g
waarvan suikers: 0,01 g
Eiwit: 16,8 g
Zout: 1,1 g
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Slakken recept :

U kunt in (1) (2) (3) stappen de Bourgogne slakken makkelijk voorbereiden, daarvoor heeft u het volgende nodig:

- Bourgogne lenteslakken (gemid.) 4,5 dozen 300 Gr (1) of (groot) 5 dozen 400 Gr (1)
- Slakkenhuisjes 3 dozen (groot) (2)
- Slakkenboter voor ongeveer 2 dozen slakken 140 Gr (3)

Open de doos slakken, goed uitlaten lekken in een vergiet.
Plaats één slak in elke schelp, smeer de opening van de schelp royaal dicht met ongeveer een theelepel slakkenboter voorbereiding (ongeveer 3-4 g per schelp).
Leg de versierde schelpen op een ovenschaal of slakkenbord, en plaats ze in een voorverwarmde oven (160 Gr.) voor enkele minuten, zorg dat ze niet koken. Wanneer de boter siddert haal je de schaal uit de oven en serveer je de slakken met een glas witte wijn (Beaujolais villages, Chablis, loirestreek sauvignon, pinot noir uit de loirestreek, Alsace pinot blanc... ) en een snee stokbrood om in de boter te dippen die op uw bord ligt (heerlijk!).

U kunt uw schelpen hergebruiken door ze te wassen met warm water en een milde zeep, goed spoelen.