Ingrediënten:
, varkensvlees, gegrilde worst, varkensvet 33%, witte bonen 37%
Saus:water, eendenvet, zout, peper, knoflook, geconcentreerd tomaten
Netto gewicht 840Gr
Voorbereiding:
Giet de inhoud van de doos in een ovenschaal. Het oppervlak bedekken met paneermeel en plaatsen in de oven gedurende 15 a 20 minuten op 160 ° C. Als de korst goudbruin is, dek de schaal af met aluminiumfolie: de stoofpot kan langzaam door sudderen voordat het geserveerd wordt. Als het gerecht te rijk voor een maaltijd blijkt, maak je geen zorgen, het zal nog lekkerder zijn als het opnieuw wordt opgewarmd.
Anders giet het in een pan, en laat het 15 opwarmen op laag vuur, regelmatig roeren.
De cassoulet wordt meestal geserveerd met een lokale wijn van Castelnaudary, krachtig en fruitig: Fitou, Corbières, Minervois, ...
Voedingswaarden:
Per 100 g:
483 kJ (115 kcal)
Eiwitten: 10,6 g / Koolhydraten: 9,5 g / Vet: 5,6 g