Slakken recept:
U kunt in 3 stappen de Bourgogne slakken makkelijk voorbereiden, daarvoor heeft u het volgende nodig:
- Bourgogne lenteslakken (gemid.) 4,5 dozen 300 Gr (1) of (groot) 5 dozen 400 Gr (1)
- Slakkenhuisjes 3 dozen (groot) (2)
- Slakkenboter voor ongeveer 2 dozen slakken 140 Gr (3)
1. Open de doos slakken, goed uitlaten lekken in een vergiet.
2. Plaats één slak in elke schelp, smeer de opening van de schelp royaal dicht met ongeveer een theelepel slakkenboter voorbereiding (ongeveer 3-4 g per schelp).
3. Leg de versierde schelpen in een ovenschaal of op een slakkenbord, en plaats ze in een voorverwarmde oven (160 ˚C) voor enkele minuten, zorg dat ze niet koken. Wanneer de boter siddert haal je de schaal uit de oven en serveer je de slakken met een glas witte wijn (Beaujolais villages, Chablis, loirestreek sauvignon, pinot noir uit de loirestreek, Alsace pinot blanc... ) en een snee stokbrood om in de boter te dippen die op uw bord ligt (heerlijk!).
U kunt uw schelpen hergebruiken door ze te wassen met warm water en een milde zeep, goed spoelen.