Confiture trois fruits rouges ( groseille , framboise, fraise) Guillaume et Lesgards - les petits fruits
Begonnen in 1982 als boeren en bessenproducenten, zagen Maurice Guillaume en
Patrick Lesgards al snel in dat zij zich wilden richten op de verwerking van fruit. Nadat
ze in 1988 de laatste workshop van ambachtelijke productie van likeuren en sterke
dranken van de Pyreneeën hadden overgenomen, ontwikkelden ze een hele reeks
ambachtelijke producten (jam, aperitieven, likeuren, azijn, specerijen ...) bestemd voor
de markt van de regionale producten Pyreneeën.
Locatie
Guillaume & Lesgards is genesteld in het hart van een van de mooiste valleien van de
Pyreneeën en biedt een assortiment van gewaagde en moderne recepten.
Bereiding
De bereiding met koperketels in kleine hoeveelheden
garandeert het traditionele proces en maakt een grote
flexibiliteit van de productietool mogelijk. De ambachtelijke
jam maker is dus dichter bij zijn product, hij kan zo de
topkwaliteit van de jam controleren Au Fil du Fruit-jam is een
uitnodiging om je toast te herontdekken!
Ze gebruiken alleen fruitpectine (dus geen geen kunstmatige)
en voegen zo nodig puur citroensap toe om de beste textuur
en zuurgraad voor onze jam te krijgen.
Er zit slechts 45 g suiker per 100 g in. De pasteurisatie wordt
geminimaliseerd om een goede conservering van het product
te waarborgen zonder het te wijzigen en de versheid te
bewaren.
Assortiment
Guillaume et Lesgards hebben heel veel
verschillende en bijzondere smaken. Denk aan
zwarte kers met honing uit de Pyreneeën of perzik
met abrikoos en amandelen. Ook bieden zij
seizoensgebonden producten zoals speciale
kerstedities. Verder hebben zij ook een lijn met
minder suiker en een lijn met kleinere potjes.