Maceron peper zaden voor molen bio-56g

  • Beschrijving
  • Meer

Poivre maceron graines pour moulin bio-56g

"Wilde peper" van Ile de Ré

Maceron (Smyrnium olusatrum) is een overvloedige wilde plant op het Ile de Ré.

Het zaad is een peperige en citroenachtige specerij, verrassend en heerlijke smaak!

 

Samenstelling:
Biologische wilde maceron* zaden van Ile de Ré 56 g in een glazen pot. Gebruikt als peper.

*Van biologische landbouw

Ontdek de Maceron of Smyrnium olusatrum, deze heerlijke wilde peper uit het Ile de Ré, een bijzonder overvloedige groenteplant op het Ile de Ré. Uw zoutproducent van het Ile de Ré nodigt u uit om deze aromatische kruiden te ontdekken. Dit zijn vaste planten met zaden met een peperige smaak en citroengras. U zult deze heerlijke en verrassende specerij in zijn ware smaak weten te waarderen. Deze eetbare aromatische bladeren markeren perfect het begin van de lente met hun bloei.

Een vaste plant met kleine blaadjes om planten en groenten of rauwkost te versieren

Vind met plezier de Maceron van Ile de Ré, met zwarte achenes van een halve centimeter lang verspreid in honingschermen op aromatische planten. Een paar blaadjes van deze jonge scheuten wilde peper zijn voldoende om je favoriete gerechten op smaak te brengen. Word verliefd op deze heerlijke peper – ook wel paardenpeterselie of grote peterselie uit Macedonië genoemd – wat zeker de specerijplant bij uitstek is.

Maceron en peterselie zaden

Ook wel Maceronische Peterselie, Maceron of wilde peper genoemd, heeft andere specerijen, kruiden en aromaten zoals gewone selderij vervangen om zichzelf bovenaan de lijst van kruidachtige planten en geneeskrachtige planten te plaatsen. Deze groenteplanten van de Umbelliferae-familie hebben inderdaad belangrijke geneeskrachtige eigenschappen, zowel diuretisch als maagzuur. Net als peterseliezaden en basilicumzaden, maar ook radijs en andere tuinplanten, heeft Maceron belangrijke spijsverteringseigenschappen.

Hoe Maceron te consumeren?

Net als andere tuberozen en gedroogde of gehakte kruiden, heeft Maceron een smaak die heel dicht bij selderij ligt. Het hele Maceronkruid of geneeskrachtige plant - van de kop tot de verse plukjes en bladeren - is eetbaar. De smaak van Maceron lijkt veel op die van selderij, bieslook of peterseliezaad. Deze aromatische plant of specerij met een rustieke geur kan gebruikt worden in een goede vinaigrette voor tuingroenten of groene salades en venkel.

Deze wilde peperzaden boordevol vitamines en aroma's kunnen zowel gekookt als rauw gegeten worden. Planten en kruiden evenals Maceron wilde peperzaden zijn perfect voor het op smaak brengen van wortelsalade, maar ook gevogelte en lamsvlees. Behalve in keukenbereidingen wordt Maceron ook gebruikt in kruidenthee, infusies en etherische olie zoals verbena.

Rivesaline
928000006
excl Verzendkosten kg
Bestel