Pâte à tartiner à la noisette - 210 g

  • Beschrijving
  • Meer

Na het openen om snel te consumeren en koel te blijven

Onze hazelnootspreiding

Deze nieuwe Gourmet Nugget werd mede gecreëerd met de Maraichers Workshop, een Bergerac-bedrijf dat gespecialiseerd is in nulafval en de promotie van onverkocht.

Onze verspreiding werd verzonnen zonder kleuren, additief en conservatief.

Begiftig met een intense smaak van cacao en hazelnootpraline, de laatste zal je aangenaam verrassen dankzij de kleine uitbarstingen van hazelnoten die een vleugje knapperig en vraatzucht naar je smaakpapillen brengen.

Het grootste deel van dit nieuwe assortiment? Het is weinig vet en is duidelijk zonder palmolie!

Samenstelling en productie van de hazelnootspreiding

Ontwikkeld op basis van onze geroosterde hazelnootpasta en onze olie, bevat deze spread niet alleen eenvoudige ingrediënten: melk, suiker en donkere chocolade van biologische cacao.

Het doel ? U biedt een product aan alsof het uit uw keuken kwam.

Om onze praline -pasta te verkrijgen, worden verschillende stappen uitgevoerd.

U moet weten dat voordat ons productieproces een veeleisende selectie van grondstoffen noodzakelijk is en door ons team is gemaakt.

Alle rompvruchten die we in de molen transformeren, komen van lokale en redeneerde landbouw. We transformeren uitsluitend de eerste kwaliteit en 100% Frans fruit.

Wanneer de grondstof is geselecteerd, komt de eerste stap in de productie.

De hazelnootamondons, ontleed fruit, zullen worden verpletterd onder onze twee slijpmachines respectievelijk 500 kilo en 1 ton gedurende meer dan anderhalf uur.

Uit dit stadium zal onze hazelnootpasta worden gevormd. Om de intense aroma's van deze vrucht te onthullen, zullen we het ook langzaam in onze gietijzeren fornuis verwarmen gedurende ongeveer 45 minuten.

Een echte 100% natuurlijke smaak. Deze stap is essentieel en het is het belangrijkste van het hele productieproces.

Nu de transformatie van het deeg is gedaan, hoe zit het dan met olie?

Onze hazelnootolie zal op dezelfde manier worden verkregen als onze hazelnootpasta. Er wordt echter een productiestap toegevoegd: oliewinning dankzij onze 19e -eeuwse pers.

Maar hoe gaat het extractie? Het nog steeds hete deeg wordt opgehaald en vervolgens in de pers geplaatst.

Omringd in specifieke stoffen die bekend staan ​​als "Scourtin", zal de olie kunnen worden geëxtraheerd dankzij de druk van de 40 ton die wordt uitgeoefend door de hydraulische cilinder.

Na ongeveer tien minuten wordt de olie teruggevonden om te worden gefilterd en vervolgens verpakt.

‘Voor de goede orde, op het moment dat de molen werd opgenomen door de voorouders van de huidige eigenaren, bestaat de hydraulische cilinder niet. Alle geperste werden op een handmatige manier gedaan! Je had een man nodig om te beginnen, vier mannen om te eindigen en meer dan een uur om een ​​volledige haast te krijgen.

De taak was erg vervelend. Dankzij het elektrische mechanisme kunnen we vandaag meer dan een dozijn per dag per dag bereiken! '

Zodra ons deeg en onze olie is verkregen, kan het werk van transformatie in een spread beginnen.

Gebruik en behoud

De bijzonderheid van deze verspreiding? Dit zijn zijn kleine hazelnootvlokken.

Maar zonder conserveermiddel zijn hoe te houden?

Gesloten, het wordt op kamertemperatuur gehouden en kan binnen 24 maanden worden geconsumeerd. Open, het zal nodig zijn om het snel te proeven en koel te houden.

Hoe te gebruiken ? Zoals elke goede chocoladespreiding die zichzelf respecteert, zal het perfect zijn voor het ontbijt met een royaal stuk brood, met een koekje, kanten pannenkoeken, gedroogd fruit of in natuurlijke yoghurt.

De tip van onze chef: muffins met haasten hazelnoten met een royaal hart dat stroomt uit onze spread en glazuursuiker of cacaopoeder voor topping!

210 g

Ingrediënten: hazelnoot 33%, melk, suiker, donkere chocolade 70% biologische cacao, hazelnootolie 6%

le Moulin de la Veyssière
940000050
excl Verzendkosten kg
Bestel