Moulin de Castelas
Na vijftien jaar in de Verenigde Staten te hebben gewoond, in de uitgestrekte vlakte van Arizona, is hun zuidelijke accent geen spatje ouder geworden! Catherine en Jean-Benoît Hugues besluiten terug te keren naar hun roots. Ze verbinden zich opnieuw met hun Provençaalse land om zich te wijden aan hun passie: de olijfboom.
De geschiedenis van CastelaS begon in 1997 met een verliefdheid op oude olijfbomen die waren geplant op de helling van de Zuid-Alpilles in een plaats genaamd Castelas. Tegenwoordig produceert Domaine Castelas olijven op 45 hectare in de beschermde oorsprongsbenaming (BOB) van de Vallée des Baux de Provence en 65 hectare in de Plaine de Crau.
Het is in de molen aan de voet van het Château des Baux dat Catherine en Jean-Benoît knowhow, passie, nauwgezetheid, techniek en al hun gevoeligheid als olijventelers combineren om elk jaar olijfolie van grote kracht voort te brengen.
U vindt in hun karaktervolle oliën het terroir van de Alpilles, de olijvenvariëteiten (Salonenque, Aglandau, Grossane en Verdale) die typisch zijn voor de AOP en de vaardigheid van de molenaar. De CastelineS-collectie zal u schatten van smaken en de complexiteit van hun olijfolie onthullen, die regelmatig bekroond worden op het Concours Général Agricole in Parijs.
Onze geschiedenis
Olivier, de echte ster van de Alpilles
Bezoek onze boomgaarden
De molen
Vrouwen en mannen
Catherine en Jean-Benoît HUGUES